Dodaj članek  :  Napredno iskanje  :  Statistika spletne strani  :  Seznam člankov  :  Ankete  :  Povezave  :  Koledar  

Otvoritev centra 28.5.2010

   

V petek, 28. maja 2010, je človeštvo dočakalo svečano otvoritev majhnega, toda pomembnega specializiranega centra za downov sindrom. Tukaj so slike z otvoritve (v formatu .pdf).

Otvoritev centra je minila v veselju in radosti. Čez dan se je na otvoritvi zvrstilo okoli 500 ljudi. (Dobro jutro, prispevek ob 7:18)

Poglejte si še več slik v galeriji.

Hvala sponzorjem! 

Otvoritev je obiskal minister za šolstvo in šport, Igor Lukšič, podžupan občine KoperJani Bačič, župan Dobrovnika, Marjan Kardinarz, ženo Marinko Kardinar. S svojim obiskom nas je razveselil Igor Pirkovič, pomočnik direktorja RTVSLO, ki je lani 21.3.2009 s dobrodelnim koncertomv oddaji Stopimo skupaj pomagala zbirati sredstva za center za downov sindrom Planet47. Vsi smo se zabavali tako, kot že dolgo ne. Gostila nas je Vila ANDOR, Koštabonske ženske so pripravile omamne slaščice, ki so jih na otvoritvi dobesedno razgrabili. Tudi naša Ida je pripravila zdrave prigrizke, skratka hrane ni manjkalo.
 
 
Dopoldan je bil pravi otroški živ-žav. Obiskala nas je Šmarska šola, šola iz Strunjana. Zabaval jih je Spidi, ki je za to priložnost priletel iz Mehike, kjer je počival pod kaktusom. Spretnosti akrobacije in žongliranje je popestril program mini cirkus, DIN DAN. Matjaž Borovničar je s svojim izjemni talentom učil oblikovanja  gline, ki je bila na veliki kamniti mizi. Nastala je spirala življenja, ki bo krasila naš zunanji kreativni kotiček.
Obisk VDC Kopra, je vzbudil pravo strahospoštovanje. Na oder so prišli pravi judoisti, ki so s skrbno nadzorovanjimi gibi pokazali bojevniške spretnosti, pod budnim očesom mentorja Toma Dadiča. Obalno društvo Sožitje se je predstavilo s folklorno skupino, prisotni so bili tudi predstavniki sklada Silva.

Popoldanski program so začinili Sonsi, z Alenko Gotarv čudežni svet sta nas popeljali Norina in Rebeka Radovan presunil nas je enkraten glas Tenorista Igorja Radovana, ki ima sicer downov sindrom. Eva Pirnat nas je očarala s svojim svežim plesom. Zapeli so Kantadori z Emilom Zonto, Sebastjan Zonta je tokrat pevski nastop bojkotiral in se je raje posvetil športu.
 
Čisto na koncu zvečer, ko je na Planetu ostala le še peščica najbolj nadebudnih, je s svojim nastopom vse razveselila družina Šimbera, v počastitev centra so zvečer prileteli naravnost z Gorenjske.
 
 
Odprt je torej nov planetki bo otrokom z d.s.osebam z d.s.njihovim družinam nudil in omogočal nekaj več, kot zgolj prostor. Želiva si, da bi center postal del vseh, ki ga bomo uporabljali, da bi nam prirasel k srcu, da bi ga skupno negovali in razvijali….
 
Planet je ustvarjen iz vaših darilvsi koščki zidu in dvoriščso sestavljeni iz opek, ki ste jih prispevali vi spoštovani donatorji in sponzorji.
 
Planet je nastal iz ljubezni in od tu bomo vsi zrli v svet skozi oči osebki imajo 47 kromosomov in tu bo mednarodno  stičišče in križišče oseb za d.s. Hvala Koštaboni,
 
 Hvala, Gaia in Alan Asta

 

 

Otvoritev centra 28.5.2010 | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.

 Copyright © 2018 Planet 47
 Vsa naša koda pripada vam.
Gnano z Chevrosoft 
Spletna stran generirana v 0,17 sekunde