Dodaj članek  :  Napredno iskanje  :  Statistika spletne strani  :  Seznam člankov  :  Ankete  :  Povezave  :  Koledar  

Prva delavnica

   

Prva delavnica na Planetu 47. Pri nas v Hrvatinih pod Koštabono, kjer nastaja center za otroke z downovim sindromom, Planet 47, se je zgodila prva delavnica. Ker se center gradi, sva organizirala delavnico kar pri nas doma. Razstavo in predstavo smo imeli v čudovitem ambientu v Koštabonski osnovni šoli, kjer so se zvrstili čudoviti in ganljivi nastopi. Delavnica je trajala en dan, otrok, mladeničev in mladenk z downovim sindromom je bilo na obisku 14, ob spremljavi staršev in tudi kakšnih bratcev in sestra se je nabralo okoli petdeset oseb.Dopoldanski program smo začeli z glasbo in plesom. Igrala sta nam Štefan – klavir in Bela – violina. Obdelali smo temo občutij štirih letnih časov. Štefan je z igranjem dobro pričaral značilnosti letnih časov, z otroci pa smo se plesno poglabljali v občutenje. Po končanem plesu so se udeleženci lotili slikanja, malčki s prstnimi barvami na mala platna, starejši s čopiči in akrilom na velika platna, pod vodstvom Tatjane Feregnja – društvo sožitje Kranj, njihova pretekla dela so razstavljena v ZD Kranj. Slikanje se je razpotegnilo tudi v popoldanski čas. Slikali so: Rok, Tatjana, Eva, Luka, Matic in seveda najmlajši. Otroci pa so uživali pri modeliranju barvastega testa. Pravzaprav je bilo skoraj vse popolno, nagajal nam je le jugo in pomanjkanje prostora, da bi se od vožnje utrujeni starši lahko spočili, še en razlog več, da čimbolj hitimo z gradnjo centra, kolikor je to mogoče. Z materialom, ki smo ga zbrali delavnici, slikami in fotografijami, bomo oblikovali koledar 2010. Seveda k sodelovanju vabimo sponzorja ali sponzorje.

Med vsemi dejavnostmi na delavnici je potekalo astrološko in psihološko odkrivanja talentov udeleženih otrok in srčnih mladeničev ter mladenk z downovim sindromom. Svoje nadvse dobro razvite talente pa so Eva, Luka, Matic in Domen pokazali širšemu občinstvu z nastopi v Koštabonski šoli. Eva in Luka sta s plesom Romeo in Julija vse ganila do solz.

 

Zahvaljujemo se vsem navzočim, kuharici, glasbenikoma, strokovnim delavkam, ter asistentom in seveda Mercatorju za pogostitev.

 

 

Prva delavnica | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Spletna stran ni odgovorna za komentarje uporabnikov.

 Copyright © 2018 Planet 47
 Vsa naša koda pripada vam.
Gnano z Chevrosoft 
Spletna stran generirana v 0,08 sekunde