Contribute  :  Advanced Search  :  Site Statistics  :  Directory  :  Polls  :  Links  :  Calendar  

Na jadrnici Esimit Europa 2

   

 Tisti Septemberski dan je bil prav poseben za Evo, Andrejo, Nina in Vala... 

MILJE, 14. september 2013 Tik pred svojim prvim nastopom v Sloveniji (Diplomatska regata v Izoli) so jadralci najhitrejše evropske jadrnice Esimit Europa 2 preživeli v družbi otrok iz Društva za Downov sindrom, Planet 47. Tudi s takšnimi dejanji ekipa jadrnice Esimit Europa 2 odraža duh projekta, ki je povezovanje vseh Evropejcev.

 
Z mednarodno ekipo vrhunskih jadralcev iz desetih evropskih držav, večkratnih zmagovalcev Pokala Amerike, olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov, med katerimi je tudi najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar, so jadrali Andreja, Eva, Nino in Val iz Društva za Downov sindrom, Planet 47. Pod budnim očesom skiperja Jochena Schümanna, ki je zbrane varno popeljal skozi morsko dogodivščino, so vsi skupaj – tako jadralci kot gostje – doživeli sproščen dan pod jadri, ki pa je seveda vključeval vse prave jadralske manevre, kot so dvig jadra, obrati in krmarjenje.
 
»Doživeli smo dan, poln preprostega in iskrenega veselja, ki se nam je vtisnil v spomin in ga bomo ponesli s seboj na naših prihodnjih poteh,« je povedal Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, in k temu dodal: »Prek jadrnice Esimit Europa 2 združujemo vse ljudi – brez meja.«  
 
»Otrokom in mladostnikom z Downovim sindromom ste pripravili čudovito doživetje. V Planetu 47 si želimo veliko takšnih in podobnih pobud, saj je naša želja, da bi se osebe s posebnimi potrebami čim bolj aktivno vključevalo v družbo,« je dodal Alan Asta iz centra za Downov sindrom, Planet 47.
 
 

Na jadrnici Esimit Europa 2 | 0 comments | Create New Account
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.

 Copyright © 2019 Planet 47
 All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective owners.
Powered by Chevrosoft 
Created this page in 0,08 seconds