Contribute  :  Advanced Search  :  Site Statistics  :  Directory  :  Polls  :  Links  :  Calendar  

Koncert v Soboto ob 19.45, Cankarjev dom, Linhartova dvorana

   

 

Koncert „Stopimo skupaj - Ljubezen ne šteje kromosomov,“ bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, 21.2. ob 20. uri z neposrednim prenosom na TVSLO, prvi program. Ponovitev bo 24. 2. ob 17.30, na 2. programu TVSLO, tudi na ponovitvi bo deloval klicni center za sprejem donacij.

Zelo sem vesela, da nacionalna televizija tako predano opravlja vlogo družbeno odgovornega medija. Dobro se zavedamo, če želimo imeti človeku prijazno družbo, moramo v svoje delo vključevati ranljive skupine. Glede na to, da se šolstvo morda še dolga leta ne bo uspelo dovolj spremeniti, da bi omogočalo široko inkluzijo, moramo z alternativami projekti, javnimi nastopi, prireditvami, razvijati idejo o raznoliki in vključeval-ni družbi, saj v izoliranosti oseb s posebnimi potrebami, vsi izgubljamo pomemben del sebe, šibka skupina, ker je osamljena v svoji izolaciji, močna in uspešna, pa zato, ker nima priložnosti spoznati svoje lastne človečnosti.

To nas je tudi vzpodbudilo, da sem pozvala ansambel Shamballa, ki bo skupaj s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, otroškim pevskim zborom, Šmarje pri Kopru ter  zborček Planet47, zapel Om Namah Shivaja, združevalno starodavno mantro.

Koncert bo o tvorila plesna skupina Mavrični plesalci Planet47 na skladbo o Sreči, Igorja Pirkoviča, ki jo je napisal prav v ta namen. Povabilu so se srčno odzvali simfoniki RTV, pod taktirko Lojzeta Kranjčana, z njimi bodo nastopili Uroš Perič, Nina Strnad, Jure Ivanušič, Romana Kranjčan in Nino Ošlak. Dih nam bosta vzela najbolj drzna akrobata, Filip & Blaž Acrobatics, ter nam ob spremljavi simfoničnega orkestra zaplesala najbolj vidna plesalca tanga, Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj.

Eva Pirnat, v Sloveniji že močno uveljavljena plesalka z Downovim sindromom, nam bo vlila energijo, ob pesmi Nuše Derenda, Energy. Zanimiva točka bo zagotovo skladba Siddharthe, Samo edini, ki jo bo zapela Katarina Šimbera, glasbenica z downovim sindromom in Žiga Čopi, ob spremljavi zbora osnovne šole Šmarje pri Kopru, zbora Planet47 in simfoničnega orkestra. Koncert bo ob Gašperju Jarniju povezovala Andreja Lazar.

 

 

Koncert v Soboto ob 19.45, Cankarjev dom, Linhartova dvorana | 0 comments | Create New Account
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.

 Copyright © 2019 Planet 47
 All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective owners.
Powered by Chevrosoft 
Created this page in 0,18 seconds