Contribute  :  Advanced Search  :  Site Statistics  :  Directory  :  Polls  :  Links  :  Calendar  

Stopili smo skupaj - najlepša hvala vsem!

   

Najlepša hvala vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi koncerta, in vsem tistim, ki ste nas podprli z donacijami. S svojo podporo ste omogočili nadaljevanje naših programov.

Tisti, ki ste sobotni koncert zamudili, si ga lahko ogledate še v torek, 24. 2. ob 17:30 na TV Slovenija 2. Tudi med ponovitvijo bo mogoče vsoto po vaši izbiri darovati na klicno številko, izpisano na zaslonu, do konca februarja pa lahko donirate 5 €, če na številko 1919 pošljete SMS s ključno besedo SINDROM5.

Na koncertu lahko vidite uspehe programa Leonardo da Vinci special, ki je v štirih letih delovanja prižgal prve zvezdice med mladimi z Downovim sindromom. Vodja programov Planeta 47 in produkcij je Gaia Asta.

Predsednik države Borut Pahor, pokrovitelj dobrodelnega koncerta Stopimo skupaj - ljubezen ne šteje kromosomov  v Cankarjevem domu, je ob koncu navdušeno izjavil: »To je bil moj sanjski večer! Dolgo sem si želel, da bi zvezda z odra prišla do mene in me poljubila«. Poljubila ga je plesalka z Downovim sindromom Eva Pirnat, ki je skupaj s še 30 otroki in mladostniki pokazala, kaj vse zmorejo ob pravi podpori in spodbudi in kako zelo si želijo biti del vključujoče družbe. »Ste ambasadorji tega, da je za vsakega dovolj prostora, da pokaže svoj talent. Hvala vsem, ki ste in še boste pomagali, da z donacijami pripomoremo k temu, da ljudje z Downovim sindromom živijo srečno in zadovoljno življenje«, je še dodal predsednik Pahor, ki je skupaj z zboroma Planeta 47 in OŠ Šmarje pri Kopru ter skupino Shamballa ob spremljavi simfoničnega orkestra RTV za konec zapel starodavno združevalno pesem Om Namah Shivaya.

Koncert sta povezovala Gašper Jarni in Andreja Lazar, nastopili so tudi Nuša Derenda, Uroš Perič, Nina Strdad, Jure Ivanušič, Romana Kranjčan, Nino Ošlak, tango plesalca Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj ter akrobata Filip & Blaž Acrobatics. Rdeča nit dogajanja na odru so bili kratki filmčki o  ljubezni, ki so preko Shakespearovih prizorov iz Romena in Julije skušali prikazati, kako globoko čutijo umetnost ljudje z Downovim sindromom.

V času neposrednega prenosa na TV SLO 1 sta delovala tudi 2 klicna centra, ki sta sprejela preko 33.000 evrov donacij, delovala pa bosta tudi v času ponovitve na TV SLO 2 v torek 24. 2. ob 17.30. Zbrana sredstva bosta Planet 47 in Društvo Downov sindrom Slovenija namenila za dragocene programe, za katere v proračunu ni dovolj sredstev. V Planetu 47 je to program Leonardo Da Vinci Special, ki ga vodi Gaia Asta in je namenjen odkrivanju in razvijanju talentov otrok in mladih z DS, in na koncertu so pokazali svoje talente prav udeleženci tega programa. Društvo Downov sindrom Slovenija bo sredstva namenilo izjemno pomembni zgodnji obravnav in učni pomoči. 

Stopili smo skupaj - najlepša hvala vsem! | 0 comments | Create New Account
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.

 Copyright © 2019 Planet 47
 All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective owners.
Powered by Chevrosoft 
Created this page in 0,22 seconds